Uprisen til Thomas Enger
Vant for andre gang for boka Killerinstinkt.

Uprisen ble delt ut torsdag på Litteraturfestivalen på Lilehammer. Årets pris gikk til Thomas Enger for boka Killerinstinkt (Kagge forlag). Det er andre gang enger vinner prisen – han fikk den også i 2014 for sin ungdomsbokdebut Den onde arven (Gyldendal).

Uprisen deles ut av Foreningen Les i Samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken. Ungdommer anmelder, nominerer og velger ut vinneren blant årets ungdomsbøker.

– Å bli nominert til Uprisen er et kjempestort klapp på skuldra for en forfatter. Det er utrolig stort å vinne prisen, og jeg er veldig glad og takknemlig. Jeg vil takke alle dere som har lest boka, likt den og stemt på den. Og storjuryen, hjertelig takk! sa vinneren fra scenen, ifølge Uprisens nettsider.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Vinnerboken er en bok som treffer ungdom midt i hjerterota. Temaet fenger målgruppen. Det er en veldig lett bok å leve seg inn i, og den er vanskelig å legge fra seg. Språket er ungdommelig og realistisk, og gode beskrivelser bidrar til spenningen. Boken treffer både gutter og jenter.