Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Arne Svingen lager litteraturfestival om gutter og lesing

KATEGORI

Litteratur,

SJANGER

Nyheter,

PUBLISERT

mandag 25. mars 2019

14. og 15. mai arrangeres den nye litteraturfestivalen «Gutta som aldri slutta» i Oslo. Forfatter Arne Svingen er initiativtaker.

↑ Arne Svingen. Foto: Kjartan Helleve

Festivalen «Gutta som aldri slutta» skal sette søkelys på litteratur for gutter og menn og utfordringene med å få gutter til å lese skjønnlitteratur, melder Arne Svingen på sin hjemmeside. Under festivalen blir det blant annet barne- og ungdomsarrangementer på Biblo Tøyen på dagtid – og etter planen skal bare gutter delta på skolearrangementene. Det blir elevpanel der gutta selv forteller hva deres leselyst trigges av og hva som skal til for å få dem til å velge bøker fremfor spill.

– Dette er mitt forsøk på å gjøre noe utradisjonelt for å få gutter og menn interessert i litteratur, sier Svingen til NTB.

Tom Egeland, Freddy Dos Santos, Aleksander Schau, Sigbjørn Mostue, Erlend Loe, Arild Stavrum, Helga Flatland og Ingunn Aamodt er blant deltakerne på festivalen. «Gutta som aldri slutta» er støttet av Fritt Ord, Bokåret og Forfattersentrum.

Les Periskops intervju med forfatteren:

– Det er avgjerande at det finst gode formidlarar som finn fram rett bok til desse gutane, og det er viktig at desse bøkene finst.

Annonser

Stikkord:
· · · · ·