Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Danske barn lager virusdokumentar

KATEGORI

TV og film,

SJANGER

Nyhet, Nyheter,

PUBLISERT

onsdag 18. mars 2020

Hvordan opplever barn begrensningene under korona-pandemien? I Danmark oppfordres de nå til å filme sin egen versjon.

↑ Illustrasjon: Signe Kjær / Buster filmfestival.

I Danmark lages det nå dokumentarfilm om hvordan barn og unge opplever lockdown i koronavirusets tid. Barna oppfordres til å filme med mobiltelefonene sine og sende inn egne bidrag, og det hele samles og redigeres til en dokumentar for ettertiden.

Prosjektet er et samarbeid mellom det danske Nationalmuseet og Buster, en filmfestival for barn og unge i København, som i år har fokus på film hvor barn og unge selv er medskapere. Om høstens fysiske festival vil finne sted er uvisst, men ledelsen er aktiv digitalt, og legger ut tips og oppmuntringer på Facebook-siden sin.

Den neste utgaven av Buster filmfestival i København er planlagt til høsten, men om den blir noe av er uvisst.

Illustrasjon: Buster filmfestival i København.

Tidsbilde og dokumentasjon

Selve filmprosjektet dras igang førstkommende fredag, når det blir mulig å laste opp filmsnutter til Busters egen nettside. Deretter skal filmskaperen Sebastian Cordes gjøre et utvalg og lage selve filmen, med planlagt premiere til høsten. Filmen vil også bli del av samlingen til Nationalmuseet, som tidsbilde og dokumentasjon.

Slik lyder oppfordringen på Busters Facebook-side:

– Det bliver filmen om hvordan det er at være barn og ung under en pandemi i Danmark, Europa og verden i 2020. Et danmarkshistorisk dokument. Brug mobilerne, som i alligevel har i hånden. Fredag kan i så oploade dem til vores sikre lukkede video kanal, hvor vi efterfølgende får jeres forældres samtykke ved eventuel brug. Fortæl med på Danmarkshistorien. Men kun hvis du er mellem 5-16 år (de voksne må gerne hjælpe, men så lidt som muligt).

Vi oppfordrer norske festivaler og museer til å gjøre noe liknende!

Artikkelen fortsetter etter anbefalingene og annonsene.

Det blir filmen om hvordan det er å være barn og unge under en pandemi i Danmark, Europa og verden i 2020.

I podcasten finnes blant annet en rapport fra tolvåringen Max, som bor i Trondheim.

Podcast: Corona for børn

Allerede nå lages det dessuten podcaster med rapporter fra danske barn som bor rundt omkring i verden, der de forteller om den nye hverdagen under koronaviruset. Mandag 16. mars kom det blant annet rapport fra tolvåringen Max, som bor i Trondheim.

Lytt gjerne til episoden nedenfor, og finn flere på nettsiden Corona for børn – podcast.

Annonser

Stikkord:
· · · · · ·