Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

EU gir penger til norsk scenekunst for unge

KATEGORI

Scenekunst,

SJANGER

Notis,

PUBLISERT

torsdag 16. august 2018

Norsk scenekunstbruk er partner i to internasjonale prosjekter som har fått EU-støtte gjennom programmet Creative Europe.

↑ De norske scenekunstnerne Mine Nilay Yalci og Tony Tran under Migasjonslaben i Dublin i forbindelse med prosjektet Push. Foto: Geraldine Heaney.

Blant 401 søkere til ordningen fikk 84 støtte, blant dem prosjektene Push+, og Teen2. Scenekunstbruket har vært aktiv i begge prosjektene de siste to årene. Nå er det klart at prosjektene blir forlenget i tre år. Hvert prosjekt får omtrent 200 000 euro i støtte, oppgir Scenekunstbruket.

– De neste tre årene skal vi utvide vårt internasjonale nettverk, og sammen med scenekunstnere og ungdom fra Norge og de andre partnerlandene arbeide for økt kvalitet, kunstnerisk utvikling og bidra til en dypere og bredere forståelse av scenekunstens plass og rolle i barnas og ungdommens liv, sier daglig leder i Scenekunstbruket, Ådne Sekkelsten i en pressemelding.

Prosjektet Push+ lar kunstnere reise for residensopphold og samarbeid med andre kunstnere fra Europa og Thailand, under temaene Home, Failure og Different Bodies. Push+ er et samarbeid mellom Norsk scenekunstbruk, Imginate (Skottland), Krokusfestivalen (Belgia), Åbendans (Danmark), The Ark i Dublin, og Bangkok International Children’s Theatre Festival (Thailand).

Teen2 setter kunstnere sammen med ungdommer i et «kuratorteam» med fokus på samtale, kritikk og engasjement, og er et samarbeid mellom Norsk Scenekunstbruk, Segna d’Infanzia i Italia, Teatercentrum i Danmark, Krokusfestivalen i Belgia, Fundació Bancària «la Caixa» i Spania og Dialogue – The Community Performance Network fra Storbritannia.

Annonser

Stikkord:
· · · · ·