Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Rammeavtale på plass i Den kulturelle skolesekken

KATEGORI

Tverrestetisk,

SJANGER

Nyhet,

PUBLISERT

torsdag 31. mai 2018

Skal gi forutsigbare vilkår for musikere.

↑ En ny rammeavtale skal gi forutsigbare vilkår for musikere i DKS. Avbildet: Miss Tati på Kulturfest Tøyen. Foto: Lars Opstad.

Det er Kommunesektorens organisasjon (KS) og Musikernes fellesorganisasjon (MFO) som har inngått avtalen på vegne av sine medlemmer.

Ifølge en pressemelding fra Kulturtanken inkluderer rammeavtalen en regulering av blant annet de økonomiske vilkårene for kunstnere som oppdragstakere, rammer for oppdraget, oppdragsgiver og oppdragstakers plikter, og immaterielle rettigheter.

Tor Arne Gangsø, direktør for arbeidsliv i KS, går i pressemeldingen ut og anbefaler medlemmene om å vedta avtalen:

– Rammeavtalen gir forutsigbare vilkår både for fylkeskommunen og kommunen som oppdragsgiver og for kunstneren som oppdragstaker.

Det understrekes av KS at avtalen bør brukes som et utgangspunkt for forhandlinger av individuelle oppdragsavtaler i DKS og ikke som en tariffavtale.

Direktør for Kulturtanken, Lin Holvik, er positiv til avtalen og uttaler i samme pressemelding at de håper KS-medlemmer slutter seg til den.

– Vi håper rammeavtalen vil gi gode og forutsigbare arbeidsvilkår for utøverne i Den kulturelle skolesekken.

Det legges inn et forbehold om at Musikernes fellesorganisasjons (MFO) enda skal vedta avtalen. Etter planen trer den i kraft fra 1. august.

Les hele avtalen her.

Annonser

Stikkord:
· · · · · ·