Periskop

Kritikk av kunst for barn og unge

Vinner pris for å forske på sjangre som blir nedvurdert i akademia

SJANGER

Notis, Nyheter,

PUBLISERT

onsdag 12. februar 2020

Lykke Guanio-Uluru får Kari Skjønsberg-prisen 2020 for sin forskning på fantasy, sci-fi, klimafiksjon og spill.

↑ Lykke Guanio-Uluru vinner Kari Skjønsbergs pris. (Collage: Høgskolen på Vestlandet (portrett) og foto av Kari Skjønsberg sittende i Nasjonalbiblioteket: Ukjent fotograf, fra Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek / DigitaltMuseum (cc))

Guanio-Uluru har markert seg på høyt nivå innen internasjonal barneforskning med sin doktoravhandling om etiske aspekter i trilogien Ringenes Herre og bøkene om Harry Potter, mener juryen for Kari Skjønsberg-prisen 2020.

«I studien sin løfter hun fram litteratur som er blitt nedvurdert i akademiske miljø, og viser hvordan denne litteraturen gjennom en ofte rik og kompleks estetisk struktur forteller oss noe viktig om etikk og livsverdier i vår tid,» skriver de i sin uttalelse.

Lykke Guanio-Uluru får også prisen for produktivitet på andre felt, med tekster om bildebøker, bildebok-apper, barnekrim, digitale spill og klimafiksjon for ungdom, og for sin evne for å formidle forskningen sin videre til studenter.

Kari Skjønsberg-prisen tildeles som et reisestipend til en forsker eller forskningsformidler som har utmerket seg innen forskning på barne- og ungdomslitteratur.

Lykke Guanio-Uluru mottok prisen under Se og les-konferansen i Bergen 12. februar 2020.

Kilde: Norsk barnebokinstitutt.

Annonser

Stikkord:
· · · · · · · · · · ·